Kuntoutusta sydänsairauden kohdatessa

Kuntoutusta on saatavissa sairauden eri vaiheissa. Ensitietokurssit ovat suunnattu vastasairastuneille, terveyskeskusten avokuntoutusryhmät ja sopeutumisvalmennuskussit sairauteen sopeutuville ja lomatoiminta sekä kerhot ja ryhmät niille, joiden sairastumisesta on kulunut jo pidempi aika.

 

Ensitietokursseja järjestetään yhteistyössä Kymenlaakson keskussairaalan ja Pohjois-Kymen sairaalan kanssa  ensitietokursseja sepelvaltimotautia sairastaville, tahdistinpotilaille ja sydämen vajaatoiminta- ja kardiomyopatiapotilaille. Sairaalat lähettävät kutsukirjeen kurssille vastasairastuneille. Kursseille voi myös tulla päivittämään tiedot sairauden hoidosta. Kurssien ajankohdat löytyvät tapahtumakalenterista.

Tulppa-valtimotautia sairastavien avokuntoutusryhmiä järjestetään terveyskeskuksissa. Ryhmät kokoontuvat 8-10 kertaa. Lisätietoja ja ilmoittautumiset omaan terveyskeskukseen.

  • Hamina Marjo Eerola p. 040 8272919, tai Riina Siekkinen p. 040 1991316, etunimi.sukunimi@hamina.fi
  • Kotka Maria Rautio-Pilli/Helena Erikson p. 040 4843642
  • Kouvola Johanna Koskenniemi p. 020 6157898, etunimi.sukunimi@kouvola.fi
  • Miehikkälä ja Virolahti Riitta Lautamies (ma–to klo 8-9), p. 044 3636 297

Sopeutumisvalmennuskursseja järjestää sydänpiirit RAY:n avustuksella sekä Kela. Sydänpiirien kursseille voi hakeutua minne tahansa Suomessa. Kursseista tiedotetaan vuoden viimeisessä Sydän-lehdessä sekä Sydänliiton internet-sivuilla. Tietoa kelan järjestämistä kursseista saat kelan toimistoista tai internet-sivuilta.

Sydänryhmä kokoontuu keskussairaalassa ruokasalin kokoustilassa, kuukauden ensimmäisenä tiistaina klo 18.00  (ei kesäkuukausina). Ryhmä on avoin kaikille kiinnostuneille. Jokaisella kerralla on vaihtuva teema.

Sydänlomia järjestetään vaihtelevasti vuosittain sekä kotimaan että ulkomaisiin lomakohteisiin. Lomista tiedotetaan tapahtumakalenterissa.

Sydänyhdistysten järjestämistä kerhoista, ryhmistä (mm. tahdistinryhmä Kotkassa), retkistä, matkoista ja liikuntaryhmistä lisätietoja sydänyhdistysten internet-sivuilta.

Tulostettava kurssiesite