Kuntoutusta sydänsairauden kohdatessa

Kuntoutusta on saatavissa sairauden eri vaiheissa. Ensitietokurssit ovat suunnattu vastasairastuneille, terveyskeskusten avokuntoutusryhmät ja sopeutumisvalmennuskussit sairauteen sopeutuville ja lomatoiminta sekä kerhot ja ryhmät niille, joiden sairastumisesta on kulunut jo pidempi aika.

 

Ensitietokursseja järjestetään yhteistyössä Kymsoten kanssa Kymenlaakson keskussairaalassa ja Pohjois-Kymen sairaalassa  sepelvaltimotautia sairastaville, tahdistinpotilaille ja sydämen vajaatoiminta- ja kardiomyopatiapotilaille. Sairaalat lähettävät kutsukirjeen kurssille vastasairastuneille. Kursseille voi myös tulla päivittämään tiedot sairauden hoidosta. Kurssien ajankohdat löytyvät tapahtumakalenterista.

Tulppa-valtimotautia sairastavien avokuntoutusryhmiä järjestetään terveyskeskuksissa. Ryhmät kokoontuvat 8-10 kertaa. Lisätietoja ryhmistä Kymsoten asiakaspalvelusta tai omalta terveysasemalta. Kouvolassa ilmoittautumiset suoraan Johanna Koskenniemi p. 020 6157898,

Sopeutumisvalmennuskursseja järjestää Sydänliitto ja sydänpiirit Stean avustuksella sekä Kela. Kursseille voi hakeutua minne tahansa Suomessa. Kursseista tiedotetaan vuoden viimeisessä Sydän-lehdessä sekä Sydänliiton internet-sivuilla. Tietoa kelan järjestämistä kursseista saat kelan toimistoista tai internet-sivuilta.

Sydänryhmä kokoontuu keskussairaalassa ruokasalin kokoustilassa, kuukauden ensimmäisenä tiistaina klo 18.00  (ei kesäkuukausina). Ryhmä on avoin kaikille kiinnostuneille. Jokaisella kerralla on vaihtuva teema.

Sydänlomia järjestetään vaihtelevasti vuosittain sekä kotimaan että ulkomaisiin lomakohteisiin. Lomista tiedotetaan tapahtumakalenterissa.

Sydänyhdistysten järjestämistä kerhoista, ryhmistä (mm. tahdistinryhmä Kotkassa), retkistä, matkoista ja liikuntaryhmistä lisätietoja sydänyhdistysten internet-sivuilta.

Tulostettava kurssiesite